tisdag 21 december 2010

Flyttplaner återigen..

Vi har ju varit på väg att lämna den här stökiga stan ett tag nu. Det som framför allt hindrar oss är att hitta jobb på annan ort eller att det blir för dyrt att köpa ett annat hus i angränsande kommuner.
Vi får nog inte ut så mycket mer för vårt hus än vad vi har lån på osv. Det känns som att vi båda har kommit till insikt om att alltför mycket av våra inkomster gått åt till att bara bo nu, å då i ett hus som vi inte är helt nöjda med i en stad vi ändå "måste" lämna innan grabbarna blir stora nog å börja mellanstadiet.
Vi blev desperata i vår husjakt som pågått i flera år när vi köpte detta som är för stort för oss å speciellt nu när Sara valt att bo bara hos mamma.
Nu har det dock dykt upp en öppning. Jag var väldigt skeptiskt först men nu känns det inte så pjåkigt faktiskt. Vi har blivit erbjudna ett hyreskontrakt på en stor lägenhet mitt i centrala Mariefred. I ett sånt där mysigt gammalt trähus med några få lägenheter i å egen trädgård till. Det lutar åt att vi nappar på det. Vi måste ju i så fall snabbsälja eller ev hyra ut vårt hus då men det löser vi på nåt sätt.
Mariefred är ett av våra förstahandsval när vi pratat om flytt till grannkommunerna men då har vi förstås hela tiden tänkt oss att köpa hus, tyvärr ganska dyrt där och vi vill komma ner i boendekostnad, inte upp.
Ja, som sagt det lutar rätt kraftigt åt detta alternativ i nuläget.. Konstig vändning detta boendedilemma tagit men det känns bra.
Ska ringa runt å ta reda på lite mer om dagisplatser osv imorrn... lite spännande det här, hi hi

Inga kommentarer: